24 november 2011

Griep: wat nu?








Haai!
Ik heb een griep te pakken, met een verkoudheid erbij. Ik lig de hele dag in mijn bed op de laptop films te kijken. Beetje saai. Ik ben wat informatie gaan opzoeken over wat te doen als je ziek bent, want met een paracetamol wordt ik niet beter. Dus ik dacht; daar kan ik een artikel van maken met een paar tips over wat te doen als je ziek bent. Hier komen ze:


  • Rusten
Neem goed en veel rust, want dat ik erg belangrijk voor je lichaam -  Dat neem ik wel genoeg, want ik lig bijna de hele dag in mijn bed. Pak je laptop of een goed boek, met een lekker kop thee. Je kan ook een lekker warm bad nemen (even daarna met een koude douchestraal over je lichaam heen is erg goed voor je lichaam).
  • Drinken 
Drink ongeveer 1,5 liter per dag - Dit moeten we eigenlijk sowieso, maar vele hebben daar toch moeite mee, en daar ben ik er 1 van. Als ik ziek ben, probeer ik ongeveer 3 flesjes water te drinken. Zo kom ik toch wel aan ongeveer 1,5 liter vocht. DIT IS ERG BELANGRIJK ALS JE ZIEK BENT, want je moet goed zweten waardoor je nog meer vocht verliest.  
  • Vitamines 
Zorg dat je genoeg vitamines binnenkrijgt - Zorg dat je een flesje multi-vitamine drink in je koelkast hebt staan, want hoe meer vitamines je binnenkrijgt, hoe sneller je beter wordt! (maar teveel vitamines is ook niet goed!)
  • Warmte
Houd jezelf goed warm - Doe een dikke sjaal om, doe je dikste trainingsbroek aan, pak een extra deken, want hoe warmer je het hebt, hoe meer je gaat zweten. Daardoor zweet je een deel van je griep eruit. En vergeet geen lekkere warme kruik op je buik te leggen. En neem een lekker bad.
  • Welterusten
Zorg dat je wat meer slaapt dan normaal - Dit valt eigenlijk ook een beetje onder rust. Als je niet kan slapen, moet je warme melk drinken, of neem een paracetamol in, dit vermindert de pijn en zorgt dat je iets slaperiger wordt. Zorg ook niet dat je te druk bent voordat je gaat slapen.
  • Stomen
Verkouden? Stomen maakt je neus open - Als je verkouden bent en je hebt een verstopte neus, is het goed als je gaat stomen. Sommige mensen vinden dit erg irritant omdat de doen, maar je moet het juist doen, omdat het erg goed voor het open maken van je neus is. Doe dit niet vaker dan 3x per dag, maar vaak is 1x per dag voldoende.



Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Dus neem genoeg rust en hou jezelf vooral goed warm.


Ciao!
IsabelStyle